Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев гостува в Пловдив завчера в ново

...
Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев гостува в Пловдив завчера в ново
Коментари Харесай

Радан Кънев: Поставяме началото на нещо наистина ново

Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев гостува в Пловдив завчера в ново амплоа на публицист и журналист. В бар " Craft " той показа дебютната си книга " 1 април 2034 "

- Г-н Кънев, дружно с новата книга имате и вест - основаването на нова коалиция вдясно. Знаковата дата мина и се надяваме, че не става дума за нещо първоаприлско?

-В център-дясно се основава една доста кардинална основа за предстоящ напредък, основава се дясна съпротива на ГЕРБ - " Обединение за демократична България ". Тази основа е опозиционна на Бойко Борисов, на целия му модел на ръководство. Новата дясна коалиция сред ДСБ, " Да, България " и " Зелените " се обрисува като опция на Борисов. Дали тя ще се уголемява с нови партии, дали ще получава поддръжка на обществени персони, по какъв метод ще се проектира на локални избори, ще покаже бъдещето. А и това са въпроси за лидерската подготвеност на Атанас Атанасов и Христо Иванов. 

- Водят ли се някакви предварителни диалози с част от управлението на Съюз на демократичните сили?

  -Не съм чул такова нещо. 

- Има ли политически моменти в книгата, която представихте в Пловдив?

-За идейни моменти не бих приказвал. Книгата е чиста литература. Тя не е политическа журналистика и даже въобще не е журналистика. Аз самият също не се ангажирам да кажа какво е желал да каже създателят. Това ще е преценка на всеки четец. А сюжетно тя е на моменти много горчива политическа ирония, пък и освен политическа, която се развива след десетина години в България. Който я прочете, ще види, че може би проекцията на бъдещето не допуска доста промени. По-скоро това е нещо досадно, тъй като нищо не се трансформира.  

- Има ли промени в посоката на развиване на действието?

-Има доста ретроспекции. Има една съществена сюжетна линия, която е престъпна. Политическото е сведено до няколко основни за сюжета политически закачки, свързани с политическото бъдеще, в което несменяемо ръководи Българска социалистическа партия. Т.е. " православната обществена партия ", която в концепцията на книгата, писана преди близо 15 години, е някакво обединяване на комунистите, партията на царя и сходен вид обединения - нещо, което доста наподобява на днешния ГЕРБ. Но не е това.

Има и една особена дейна политическа роля на Българската православна черква. Това е друга задявка, за която към този момент получих и остри рецензии, и много овации. Т.е. това е от поляризиращите моменти в книгата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР